Lohkoperunat

Lohkoperunat

Kiinteitä perunoita (ei jauhoisia)
Iso punasipuli
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Balsamiviinietikkaa
Dijonsinappia
Chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviölyä

Pahoittelen kuvien puuttumista. Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, jossa erittelen annoksen komponentit omissa teksteissään. Tästä syystä en hiffannut ottaa kuvia välivaiheista.

Idiksenä tässä oli jopa hieman vahingossa käyttää samoja mausteita kuin lihapulleroisissani. Ratkaisu tuotti hedelmää, mutta tärkeämpänä pidän oikeanlaista valmistustapaa, jolla kotioloissa saa valmistettua hyviä ja rapeita lohkiksia ilman rasvakeitintä.

Harjasin perunoista mullat pois, sillä se ei maistu hyvältä. Leikkasin perunat lohkoiksi KUORINEEN. Perunassa kuoret ovat hyvä asia, joten niitä ei tule poistaa, vaan puhdistaa. Pro tip: Lohkoin myös punasipulin. Tämä käy niin, että kannasta leikataan vain ulko-osa pois. Jäljelle jäävä kannan osa sitoo lohkot niin, etteivät ne hajoa. Tämän jälkeen läväytin ne astiaan ja pistin perään loput ainekset lukuunottamatta oliiviöljyä. Laitoin suolaa maltillisesti, jotta sitä voisi laittaa vielä valmiiden perunoiden pinnalle. Annoin perunoiden imeä makua reilu puoli tuntia.

Kun perunat ovat maustuneet, laitoin paistokasarin tulille, kunnes se oli hyvin kuuma. Reilu nokare voita pannulle ja heti kun se oli sulanut, kaadoin perunat karsinaan. Miksi ei öljyä, voisi joku kysyä. Siksi, että tarkoituksenani oli saada aikaan kunnollinen paistopinta perunoille. Jos lisäät öljyä, peruna kypsyy, mutta paistopinta jää saavuttamatta. Kun perunat olivat tummuneet mukavasti, siirsin ne uuninpellille. Tässä vaiheessa lisäsin oliiviöljyä ja laitoin uuniin vanhaan kunnon ”kakskaksvitoseen”. Annoin perunoiden olla uunissa ehkä noin 15 minuuttia, kunnes ne olivat pehmenneet sisältä kunnolla. Voit testata tämän kätevästi haarukan avulla. Mausta perunat suolalla ja mustapippurilla kun ne ovat vielä kuumia. Anna jäähtyä tovi ja pistä ylähuulen kumppaniksi!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokonaisen lihan grillaaminen

Asiaa lihasta ja parhaasta hampurilaisesta

Paras flunssan taltuttaja: Valkosipulimaito!