Lohkoperunat
Lohkoperunat
Kiinteitä perunoita (ei jauhoisia)
Iso punasipuli
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Balsamiviinietikkaa
Dijonsinappia
Chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa
Iso punasipuli
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Balsamiviinietikkaa
Dijonsinappia
Chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa
Oliiviölyä
Pahoittelen kuvien
puuttumista. Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, jossa erittelen annoksen
komponentit omissa teksteissään. Tästä syystä en hiffannut ottaa kuvia
välivaiheista.
Idiksenä tässä oli jopa hieman
vahingossa käyttää samoja mausteita kuin lihapulleroisissani. Ratkaisu tuotti
hedelmää, mutta tärkeämpänä pidän oikeanlaista valmistustapaa, jolla
kotioloissa saa valmistettua hyviä ja rapeita lohkiksia ilman rasvakeitintä.
Harjasin perunoista mullat pois,
sillä se ei maistu hyvältä. Leikkasin perunat lohkoiksi KUORINEEN. Perunassa
kuoret ovat hyvä asia, joten niitä ei tule poistaa, vaan puhdistaa. Pro tip: Lohkoin
myös punasipulin. Tämä käy niin, että kannasta leikataan vain ulko-osa pois. Jäljelle
jäävä kannan osa sitoo lohkot niin, etteivät ne hajoa. Tämän jälkeen läväytin
ne astiaan ja pistin perään loput ainekset lukuunottamatta oliiviöljyä. Laitoin suolaa maltillisesti, jotta sitä
voisi laittaa vielä valmiiden perunoiden pinnalle. Annoin perunoiden imeä makua
reilu puoli tuntia.
Kun perunat ovat maustuneet,
laitoin paistokasarin tulille, kunnes se oli hyvin kuuma. Reilu nokare voita pannulle ja heti kun
se oli sulanut, kaadoin perunat karsinaan. Miksi ei öljyä, voisi joku kysyä.
Siksi, että tarkoituksenani oli saada aikaan kunnollinen paistopinta
perunoille. Jos lisäät öljyä, peruna kypsyy, mutta paistopinta jää
saavuttamatta. Kun perunat olivat tummuneet mukavasti, siirsin ne
uuninpellille. Tässä vaiheessa lisäsin oliiviöljyä ja laitoin uuniin vanhaan
kunnon ”kakskaksvitoseen”. Annoin perunoiden olla uunissa ehkä noin 15
minuuttia, kunnes ne olivat pehmenneet sisältä kunnolla. Voit testata tämän
kätevästi haarukan avulla. Mausta perunat suolalla ja mustapippurilla kun ne
ovat vielä kuumia. Anna jäähtyä tovi ja pistä ylähuulen kumppaniksi!
Tarjoilin lohkikset lihapullien
ja majoneesikastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti