Paras flunssan taltuttaja: Valkosipulimaito!

Tämä setti oli niin rautainen, että haluan jakaa sen maailmalle. Älkää huoliko, seuraava päivitys on taas safkaa.


Pääsiäisen vietto koetteli kehoa niin kovasti että se pyysi pientä lomaa ja sairastui flunssaan. Muistan lukeneeni joskus jostain Internetin syövereistä valkosipulimaidosta, jonka pitäisi olla kaikkein paras lääke flunssan hoitoon. Aika paljon luvattu.


Koska pidän valkosipulista paljon, päätin kokeilla tätä rohtoa. Mukilliseen maitoa sujahti 2 isoa kynttä
ihanuutta ja lisäksi laitoin sinne puolikkaan peukalon kokoisen palan tuoretta inkivääriä, kaikki silputtuna. Lisäksi vielä timjamin oksa, hunajaa ja mustapippuria rouhittuna. Koko komeus mikroon pariksi minuutiksi ja avot! Jälkeenpäin lueskelin että keitosta olisi hyvä valmistella kattilassa tunnin ajan, mutta kuka nyt oikeasti jaksaa kuumeessa moiseen ryhtyä?


Tuomio: Lopputulos maistui, noh, inkivääriltä ja valkosipulilta (tässä järjestyksessä). Kyllä se ainakin nenän aukaisi jos ei muuta, ja tästä tulikin kyllä oma suosikki flunssan hoidossa. Vähän sama efekti kuin rommilla: ei ole tietoa että auttaako se oikeasti, mutta aikakin on mukavampi sairastaa.



Valkosipulia olisi voinut laittaa jopa hieman enempi, mutta viisainta ehkä kokeilla tuolla määrällä ensin. Maku on todella stydi ja välillä epäilin jo myös järkeni terveyttä rohtoa siemaillessani. En tiedä että mikä vaikutus tällä oli taudin karkoituksessa, mutta kanssaeläjiin se ainakin tuntui tepsivän. Bastardo suosittelee!

Kommentit

  1. Oi kiitos tästä, erittäin hyvää!!!

    VastaaPoista
  2. Kyllä auttaa flunssaa valkosipuli maito

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokonaisen lihan grillaaminen

Asiaa lihasta ja parhaasta hampurilaisesta