Lihapullat
600 g naudan jauhelihaa 10 %
½ pakettia valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Balsamiviinietikkaa
Dijon-sinappia
Chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa
½ pakettia valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Balsamiviinietikkaa
Dijon-sinappia
Chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa
Pahoittelen kuvien
puuttumista. Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, jossa erittelen annoksen
komponentit omissa teksteissään. Tästä syystä en hiffannut ottaa kuvia
välivaiheista.
Lihapullat on kyllä maailman
iisein ruoka. Pilkoin tuoretta timjamia ja sekoitin kaikki ainekset keskenään.
Murskasin valkosipulin, jolloin sen makuun tulee hieman ronskimpi sävy. Se ei
tässä tapauksessa haittaa ollenkaan. Muutenkin mausteita sujahti jauhehan
joukkoon aika runsaskätisesti. Mikään ei ole niin lamea kuin mauttomat
lihapullat! Toinen juttu lihapullissa on se, että joukkoon voi heitellä vaikka
mitä. En ole varmaan ikinä tehnyt niitä kahta kertaa samalla reseptillä, eikä
niitä pidä tehdäkään. Lihapullien jos minkä kanssa on lupa hullutella! Tosin nyt
väänsin ne aika klassisten makuyhdistelmien kanssa, mutta eipä siinä, koska
maussa ei ollut moittimista. Ainesten sekoittamisen jälkeen maistoin suolan
(naudan j-lihaahan voi syödä myös raakana, ja suosittelen maistamaan sitä aina
maustamisen yhteydessä), ja laitoin huoneen lämpöön maustumaan reiluksi
puoleksi tunniksi.
Maustumisen jälkeen muotoilin
siitä pieniä noin 3-4 senttiä halkaisijaltaan olevia pyöryköitä. Muista
kastella räpyläsi aika ajoin, sillä jauheliha tuppaa tarttua muuten käsiisi. Hellaan 225 ja pullat uuniin. Kun pinta on ruskea, voi ne ottaa
sieltä pois. Kuumenna paistokasari kuumaksi. Lisää reilu nokare voita ja
tuuppaa lihaisat pallot perään heti kun voi on sulanut. Pyörittele hetki,
kunnes palleroissa on kaunis, hieman paistunut pinta. Nyt ne ovat valmiit syötäväksi!
Tarjoilin bullarnat
lohkoperunoiden ja majoneesin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti