Lihapullat

600 g naudan jauhelihaa 10 %
½ pakettia valkosipulituorejuustoa
2 kananmunaa
Tuoretta timjamia
Valkosipulia
Balsamiviinietikkaa
Dijon-sinappia
Chilikastiketta
Mustapippuria
Suolaa

Pahoittelen kuvien puuttumista. Tämä on ensimmäinen kirjoitukseni, jossa erittelen annoksen komponentit omissa teksteissään. Tästä syystä en hiffannut ottaa kuvia välivaiheista.

Lihapullat on kyllä maailman iisein ruoka. Pilkoin tuoretta timjamia ja sekoitin kaikki ainekset keskenään. Murskasin valkosipulin, jolloin sen makuun tulee hieman ronskimpi sävy. Se ei tässä tapauksessa haittaa ollenkaan. Muutenkin mausteita sujahti jauhehan joukkoon aika runsaskätisesti. Mikään ei ole niin lamea kuin mauttomat lihapullat! Toinen juttu lihapullissa on se, että joukkoon voi heitellä vaikka mitä. En ole varmaan ikinä tehnyt niitä kahta kertaa samalla reseptillä, eikä niitä pidä tehdäkään. Lihapullien jos minkä kanssa on lupa hullutella! Tosin nyt väänsin ne aika klassisten makuyhdistelmien kanssa, mutta eipä siinä, koska maussa ei ollut moittimista. Ainesten sekoittamisen jälkeen maistoin suolan (naudan j-lihaahan voi syödä myös raakana, ja suosittelen maistamaan sitä aina maustamisen yhteydessä), ja laitoin huoneen lämpöön maustumaan reiluksi puoleksi tunniksi.

Maustumisen jälkeen muotoilin siitä pieniä noin 3-4 senttiä halkaisijaltaan olevia pyöryköitä. Muista kastella räpyläsi aika ajoin, sillä jauheliha tuppaa tarttua muuten käsiisi. Hellaan 225 ja pullat uuniin. Kun pinta on ruskea, voi ne ottaa sieltä pois. Kuumenna paistokasari kuumaksi. Lisää reilu nokare voita ja tuuppaa lihaisat pallot perään heti kun voi on sulanut. Pyörittele hetki, kunnes palleroissa on kaunis, hieman paistunut pinta. Nyt ne ovat valmiit syötäväksi!


Tarjoilin bullarnat lohkoperunoiden ja majoneesin kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokonaisen lihan grillaaminen

Asiaa lihasta ja parhaasta hampurilaisesta

Paras flunssan taltuttaja: Valkosipulimaito!