Viski-kermakastike paistille

Tämä kastike on oiva lisä paistin kun paistin kanssa. Duunasin itse tätä rosvopaistikasslerille mutta tosiaan, esimerkiksi naudan paistin kanssa tämä soveltuu erinomaisesti! Kuitenkin näin alkuun varoituksen sana! Kastike sisältää pienen määrän alkoholia, joten jos olet lapsi tai raskaana oleva nainen, en voi suositella tätä vaan jätä viski pois ja käytä muita mausteita. Pidemmittä puheitta: kastiketta, olkaa hyvä!

Kuvan viski ei liity tapaukseen.
Viski-kermakastike paistille

Paistilientä
Kermaa
Viskiä
Salottisipulia
Voita
Vehnäjauhoja
Mustapippuria
(Suolaa)

Tämä ohje on täysin hatusta vedetty, joten ette tekään arvon lukijat tarvitse aineiden määriä. Parhaan kastikkeen valmistamisen salaisuus on intuitiossa!

Silppua aluksi sipulit ja kuullottele niitä muutama minuutti voissa. Ota kattila levyltä, lisää hieman vehnäjauhoja ja sekoittele tasaiseksi. Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää paistista irronnut liemi. Tähän voi käyttää myös lihaliemikuution avulla valmistettua lihalientä, mutta suosi mieluummin originaalia. Hyvän liemen saat aikaiseksi valmistamalla paistin juurespedillä ja lisäämällä hieman yrttejä joukkoon alkuvaiheessa. Ammattilaiset voivat turvautua valmiiksi keittämäänsä liemeen. Kiehauta lientä minuutti ja lisää joukkoon kerma. Mausta mustapippurilla ja viskillä. Itse käytin skottilaista blendediä, mutta jenkkibourbon on kaikkein parasta imelän pähkinäisen makunsa vuoksi. Tuota jalojuomaa kului kaikkiaan kolme dashia itse kastikkeeseen: yksi dash kastikkeeseen makua antamaan, yksi dash kastikkeeseen keittiön jumalten kunniaksi ja yksi dash kokin marinadiin. Kiehauta ja mausta tarvittaessa suolalla.


Oikeasti iisimpää kastiketta saa hakea ja kun tämän valmistamiseen kuluu aikaa kokonaiset viisi minuuttia, ei ole syytä olla valmistamatta sitä seuraavalla kerralla kun sisäpaisti on tarjouksessa K-Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kokonaisen lihan grillaaminen

Asiaa lihasta ja parhaasta hampurilaisesta

Paras flunssan taltuttaja: Valkosipulimaito!