Viski-kermakastike paistille
Tämä kastike on
oiva lisä paistin kun paistin kanssa. Duunasin itse tätä
rosvopaistikasslerille mutta tosiaan, esimerkiksi naudan paistin
kanssa tämä soveltuu erinomaisesti! Kuitenkin näin alkuun
varoituksen sana! Kastike sisältää pienen määrän alkoholia,
joten jos olet lapsi tai raskaana oleva nainen, en voi suositella
tätä vaan jätä viski pois ja käytä muita mausteita. Pidemmittä
puheitta: kastiketta, olkaa hyvä!
Kuvan viski ei liity tapaukseen. |
Viski-kermakastike
paistille
Paistilientä
Kermaa
Viskiä
Salottisipulia
Voita
Vehnäjauhoja
Mustapippuria
(Suolaa)
Tämä ohje on
täysin hatusta vedetty, joten ette tekään arvon lukijat tarvitse
aineiden määriä. Parhaan kastikkeen valmistamisen salaisuus on
intuitiossa!
Silppua aluksi
sipulit ja kuullottele niitä muutama minuutti voissa. Ota kattila
levyltä, lisää hieman vehnäjauhoja ja sekoittele tasaiseksi.
Siirrä kattila takaisin levylle ja lisää paistista irronnut liemi.
Tähän voi käyttää myös lihaliemikuution avulla valmistettua
lihalientä, mutta suosi mieluummin originaalia. Hyvän liemen saat
aikaiseksi valmistamalla paistin juurespedillä ja lisäämällä
hieman yrttejä joukkoon alkuvaiheessa. Ammattilaiset voivat
turvautua valmiiksi keittämäänsä liemeen. Kiehauta lientä
minuutti ja lisää joukkoon kerma. Mausta mustapippurilla ja
viskillä. Itse käytin skottilaista blendediä, mutta jenkkibourbon
on kaikkein parasta imelän pähkinäisen makunsa vuoksi. Tuota jalojuomaa kului kaikkiaan kolme dashia itse kastikkeeseen: yksi dash kastikkeeseen makua antamaan, yksi dash kastikkeeseen keittiön jumalten kunniaksi ja yksi dash kokin marinadiin. Kiehauta ja
mausta tarvittaessa suolalla.
Oikeasti iisimpää
kastiketta saa hakea ja kun tämän valmistamiseen kuluu aikaa
kokonaiset viisi minuuttia, ei ole syytä olla valmistamatta sitä
seuraavalla kerralla kun sisäpaisti on tarjouksessa
K-Citymarketeissa ja Prismoissa kautta maan!
Kommentit
Lähetä kommentti